Egyhazkozseg Templom Galeria Bibliaora Kalendarium"Az istentiszteletnek nincs kizárólagos helye a Földön, mégis a térben és időben élő ember létrehoz liturgikus helyeket, amelyek nem egyszerűen gyülekezési pontok, hanem Isten jelenlétének hírdetői.

Ezek között is a legfontosabbak a templomok, amelyek valamilyen formában minden keresztény felekezet számára az utolsó vacsorára való emlékezés helyei."


Történelem Épület Felújítások, pályázatok


A település központjában a Sajnovics- Dreher kastély szomszédságában szabadon álló, egyhajós, szegmentíves szentélyzáródású, homlokzati tornyos templom, a hajó és a szentély felé kontyolt nyeregtetővel, a szentély két oldalához csatlakozó téglalap alaprajzú mellékterekkel.
Tornya egy harangszintes, törtvonalú, palafedésű bejáratai kőkeretesek. Oldalhomlokzatai tagolatlanok. Csehsüveg boltozatos hajó és szentély, három kosáríves nyílású karzat, amely szegmentívvel nyílik a hajóba, a nyílást a torony sarkait alátámasztó pillérek osztják meg.
Falfestés: a főoltárkép mögött festett barokk oltárarchitektúra, 18. század második fele. A szintén barokk főoltárkép az Angyali Üdvözletet ábrázolja.
Berendezés: főoltár, főoltárkép, barokk faragott szószék, padok és egy térdeplő, Szent István király-szobor, festett öntvény, 19. század első fele.
(MAGYARORSZÁG MŰEMLÉKJEGYZÉKE -FEJÉR MEGYE)